۱۹ دی آنلاین: در دیدار سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم با تولیت آستان مقدس مسجد جمکران، بر ضرورت راه‌اندازی بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی در جوار این مکان مقدس تأکید شد.
به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عباسعلی باباگل‌زاده، سرپرست این اداره‌کل با حضور در دفتر تولیت، با حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدعلی‌اکبر اجاق‌نژاد، تولیت آستان مقدس مسجد جمکران، دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، حجت‌الاسلام‌والمسلمین اجاق‌نژاد ضمن گرامیداشت ایام دهه کرامت، با اشاره به اهمیت و جایگاه والای مسجد مقدس جمکران، خواستار گسترش همکاری‌های دوجانبه، تعامل و ارتباط بیش‌تر میان نهادهای فرهنگی و مذهبی شد.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم نیز در این دیدار با تبریک فرارسیدن دهه کرامت، گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارائه کرد و آمادگی این اداره‌کل را برای همکاری‌های متقابل و مستمر اعلام نمود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین باباگل‌زاده با تأکید بر جایگاه ویژه قم در بخش گردشگری زیارت، گفت: وجود آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران، حرم مطهر حضرت موسی مبرقع (ع) و دیگر بقاع متبرک امامزادگان (ع)، ظرفیت عظیمی را در حوزه گردشگری مذهبی برای استان قم ایجاد کرده است.

وی با یادآوری نقش قم به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی و مرکز مرجعیت دینی، افزود: به برکت وجود حوزه علمیه، نهادها و مؤسسه‌های علمی، فرهنگی و مذهبی مانند جامعه‌المصطفی‌العالمیه، استان قم در گردشگری مذهبی، فرهنگی و علمی نیز دارای جایگاه ممتاز و منحصر به‌فردی است.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم همچنین با تأکید بر لزوم معرفی ظرفیت‌های استان در سطح ملی و بین‌المللی، تصریح کرد: از این بستر می‌توان برای مقابله با ایران‌هراسی استفاده و تصویر واقعی و غنی فرهنگی و مذهبی قم را به جهانیان معرفی کرد.

او در ادامه به ظرفیت‌های صنایع‌دستی قم اشاره کرد و گفت: قم به‌عنوان «شهر ملی انگشتر» شناخته می‌شود و بیش از یک هزار و ۴۰۰ کارگاه انگشترسازی در این استان فعال هستند. افزون بر این، حدود هفت هزار هنرمند در رشته‌های متنوع صنایع‌دستی در سطح استان مشغول به فعالیت‌اند.

باباگل‌زاده با بیان اینکه بخش عمده‌ای از تولیدات هنرمندان صنایع‌دستی استان، شامل رشته‌هایی مانند انگشترسازی، سفال و سرامیک، سنگ‌تراشی، خراطی روی چوب و شیشه‌گری است که اغلب نیز محتوایی دینی و مذهبی دارند، خاطرنشان کرد: در زمینه تولید مشکلی وجود ندارد، اما یکی از نیازهای اصلی، ایجاد بازارچه‌ها و نمایشگاه‌های فصلی و دائمی صنایع‌دستی است.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری آستان مقدس مسجد جمکران بتوان زمینه‌های لازم برای ایجاد چنین فضاهایی را فراهم کرد تا ضمن حمایت از هنرمندان، معرفی آثار فاخر و مذهبی نیز تقویت شود.

در این دیدار، مهدی نصر اصفهانی، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم، و جمعی از مدیران و کارشناسان این اداره‌کل نیز حضور داشتند.

  • نویسنده :
  • منبع :